Избрани Новини

Броколито - еликсир за вечна младост

Осигурява защита срещу затлъстяване, диабет, сърдечносъдови болести и рак

Тайната на младостта може да се крие в броколито, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на американско изследване, публикувано в сп. „Протоколи на Американската академия на науките“.

Зеленчукът от семейство кръстоцветни е богат на химикали, наречени индоли, за които е установено в тестове със животни и насекоми, че ги поддържат в добра форма с напредване на възрастта.

Откритието може да доведе до създаването на хапче срещу стареене, благодарение на което хората да се радват на добро здраве в годините си от т.нар. "златна възраст", вместо да са болни и немощни, смятат авторите на изследването от университета „Еймъри“ в Атланта, САЩ.

Броколито често е възхвалявано като суперхрана, осигуряваща защита срещу затлъстяване, диабет, сърдечносъдови болести и рак.

Когато се консумира сурово, броколи съдържа няколко хранителни елемента. Важно е да се отбележи, че е най-добре то да се консумира сурово, тъй като готвенето и другите топлинни процеси разрушават някои от неговите антиоксиданти. Броколи има два пъти повече витамин С от това на един портокал, почти толкова калций, колкото пълномаслено мляко (но с по-добра степен на абсорбиране), и има, както подчертахме по-горе, противоракови и противовирусни качества от съдържанието си на селен.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов