Избрани Новини

Ясни са победителите в първия "Детски Пирин Фолк“

Първа награда взе Донко Марков с изпълнение на песента "Катил Георги“

При голям интерес и с препълнен Летен театър премина първото издание на фестивала за изпълнителско изкуство на песни от македонска фолклорна област „Детски Пирин Фолк“. В надпреварата участваха 20 изпълнения, които бяха оценявани от 7-членно фестивално жури с председател доц. д-р Георги Петков и членове Надежда Захариева, Кирил Котев, Димитър Христов, Милан Завков, доц. Венци Димов, Кирил Иванов.
Всички деца се представиха подобаващо вокално и изпълниха сцената с визията и сценичното си поведение. Но най-добрите според журито бяха:
- I награда – Донко Марков с изпълнение на песента „Катил Георги“;
- II награда – Василиа Петрова с изпълнение на песента „Ибиш ага“;
- III награда – Ивона Георгиева с изпълнение на песента „Гуйгу ле, Гуйгу юначе“;
- Специалната награда на кмета на Община Сандански бе присъдена на Анабел и Дарина Дамянови с изпълнение на песента „Тръгнало ми лудо младо на Солунски пазар“.
Телевизионните зрители присъдиха своята награда на Михаела Манчева от Банско с песента „Я съм се напременило“.
Танцовият съпровод бе от местните състави „Празник“, „Македонци“ и „Гайтан“.
Освен децата на първия Детски Пирин Фолк, сцената в Сандански посрещна и емблематични изпълнители от 25-годишната история на фестивала. Бурни аплодисменти и малко носталгия събраха Васко Лазаров, Илиян Михов-Баровеца, Алисия и Ванеса, Радостина Паньова и Володя Стоянов-Воеводата, който връчи и статуетката за голямата награда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов