Избрани Новини

Гл. комисар Николов: 530 души участват в гасенето на пожара в Кресненското дефиле

В гасенето на пожара в Кресненското дефиле участват и два модула на Сухопътните войски

530 души, сред които пожарникари, горски и доброволци, участват в гасенето на пожара в Кресненското дефиле. Това каза на брифинг в Стара Кресна главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН).

„Броят на пожарникарите на терен е 124, останалите са преди всичко служители на горските стопанства към Югозападно държавно предприятие, Национален парк „Пирин“, 40 души местно население, няколко частни фирми със своите булдозери и аварийно звено към Столична община“, посочи той.

По отношение на това дали пожарът ще бъде овладян днес, той заяви, че не би се ангажирал с прогнози. 

От Министерството на отбраната предадоха, че два хеликоптера Ми-17 от състава на ВВС се включиха в овладяване на огнената стихия от 06.59 ч. и от 07.30 ч. тази сутрин и към момента продължават да действат над района на пожара.

От 05.00 ч. тази сутрин на терен действат 50 военнослужещи с 5 броя техника от военно формирование 54 060 – Благоевград. За оказване на помощ за овладяването на огъня от 09.00 ч. тази сутрин се включиха и 35 военнослужещи с 5 бр. специализирана техника от състава на военно формирование 28 610 – София.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов