Избрани Новини

Дела за кражби и грабеж водят Районните прокуратури в Кюстендил и Благоевград

Двама ограбили хранителен магазин

Районна прокуратура – Кюстендил е сключила споразумение с извършители на кражба в града, което съдът е одобрил.

На 7.08.2017 г. в Кюстендил И. Димитров и Т. Димитров, след предварителен сговор, отнели части от дизелови двигатели на леки автомобили „БМВ“ и „Ситроен Берлинго“. Обвиняемите се признали за виновни и възстановили отнетите чужди вещи, чиято стойност възлиза на 545 лв.

С определение на съда на И. Димитров, който вече е бил осъждан за тежко умишлено престъпление, е наложено наказание от десет месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване. Т. Димитров, който е с чисто съдебно минало, е получил осем месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок.

По обвинителен акт на РП-Кюстендил на подсъдимата скамейка застава Ю.Л., извършил кражба в условията на опасен рецидив.

На 31.07.2017 г. обвиняемият Л. се намирал в района на градската поликлиника. На входа на лечебното заведение той видял подпрян и незаключен велосипед. Като се уверил, че никой няма да го забележи, крадецът взел чуждата вещ и напуснал местопрестъплението. По-късно продал велосипеда срещу сумата от 20 лв.

Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д.Д., извършил в съучастие грабеж в хранителен магазин.

На 02.03.2017 г., с цел да набави доходи по лесен, но престъпен начин, обвиняемият Д. и неговият съучастник (чиято самоличност до настоящия момент не е установена) набелязали магазин за хранителни стоки „Н.“ в града, където да извършат грабеж. Двамата предварително разпределили ролите си в престъпното деяние и упражняването на физическата сила спрямо намиращия се в търговския обект служител.

Към 20:45 ч., когато грабителите влезли в магазина с нахлузени върху главите черни плетени шапки, с прорези за очите и ръкавици, продавачката била до мивката, с гръб към входната врата. Единият от съучастниците веднага се насочил към касата на магазина, отворил я и започнал да взима парите от там.

Ставайки свидетел на случващото се, служителката в магазина събрала смелост и се насочила към грабителя, като се опитала да затвори касата, но била избутана. За да сломи нейната съпротива, обвиняемият Д. хванал ръцете й, като започнал да я дърпа към себе си и да я заплашва.

В неравната борба с двамата съизвършители младата жена съумяла да задейства паник-бутона на магазина, но грабителите тръгнали с отнетите 1100 лв. Все пак на изхода тя успяла да издърпа черната плетена шапка, нахлузена върху главата на обвиняемия.

Извършителите на грабежа се скрили в жилищните сгради, като впоследствие разделили парите.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)