Избрани Новини

Много бяха произшествията през уикенда в Благоевградско

Дрогирани и пияни спопаха полицаите

Ето с какво се сблъскаха през денонощието полицаите от ОДМВР - Благоевград: 
- От полицейски служители на РУ-Сандански, около 00:45 часа на 21.08.2017г. на ул.“Я.Сандански“ в гр.Кресна, е извършена проверка на лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 24-годишен водач от Кресна. В хода на проверката в пътуващия в автомобила А.Х. /27г./ от Кресна е намерена и иззета около 0,66 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
- След проведени акции по линия на противодействие на съхранението и разпространението на акцизни стоки от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград, е констатирано следното:
На 18.08.2017г. около 9:15 часа от полицейски служители на РУ-Разлог е извършена проверка на питейно заведение в Разлог, при която са намерени и иззети около 570 къса цигари без задължителен бандеролен знак. Със заповед за задържане до 24 часа е задържана В.З. /53г./ от Разлог.

На 18.08.2017г. около 10:00 часа, от полицейски служители на РУ-Разлог е извършена проверка на питейно заведение в с.Краище, общ.Белица, при която са намерени и иззети около 420 къса цигари  без задължителен бандеролен знак.

На 20.08.2017г. в с.Блатска, общ.Хаджидимово, от полицейски служители на РУ-Гоце Делчев е спрян за проверка лек автомобил „Мицубиши“, управляван от 42-годишен водач от с.Огняново, общ.Гърмен. В хода на проверката е намерен и иззет полиетиленов чувал, съдържащ около 9,975 килограма нарязан на ленти тютюн без задължителен бандеролен знак.

Работата по случаите продължава.

- Около 08:58 часа на 18.08.2017г. в РУ-Сандански е получен сигнал, че в местността „Джеленица“, землище на с.Кашина, общ.Сандански, 31-годишен мъж от с.Ново Делчево се е самопрострелял в областта на дясното бедро. Пострадалият е транспортиран за лечение в МБАЛ-Сандански без опасност за живота. В хода на работата по случая от полицейски служители на РУ-Сандански, в колиба, ползвана от пострадалия, са намерени и иззети 3 бр. гилзи и ловна пушка, за които не са представени необходимите документи за притежание и съхранение. За случая е уведомена РП-Сандански.
- В РУ-Петрич, около 9:15 часа на 18.08.2017г., е получено съобщение за извършена в района на гробищния парк на Петрич кражба на дамска чанта с намиращи се в нея мобилен телефон и портфейл със сумата от около 20 лева След незабавно проведени издирвателни мероприятия от полицейски служители на РУ-Петрич е установено, че извършител на деянието е И.М. /23г./ от Петрич. Същият е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.
- На територията на област Благоевград са станали следните ПТП          :
На 18.08.2017г. около 24:00 часа на ул.“Цар Борис III“ в Петрич неправоспособен 50-годишен водач от Петрич, управлявайки мотоциклет „Ямаха“, губи контрол и се удря в пътен знак. С фрактура на пръст на лявата ръка и охлузвания в областта на главата е пострадал водачът на мотоциклета.

На 20.08.2017г. около 21:15 часа на ПП1 Е-79 в гр.Кресна лек автомобил „Рено Сценик“ с 57-годишен водач от Гърция, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост в посока към София, блъска 74-годишен мъж от Петрич, който пресичал пътното платно на необозначено за целта място. В резултат на инцидента пешеходецът е починал. Водачът на автомобила е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Направената му проба с техническо средство за наличие на алкохол в издишания въздух е отрицателна. За случая е уведомена ОП-Благоевград.

На 20.08.2017г. около 14:20 часа на кръстовище между ул.“Цар Симеон“ и ул.“Явор“ в Банско е станало ПТП, при което лек автомобил „Фолксваген Голф“ с 69-годишен водач от София отнема предимството на лек автомобил „Фиат“ с 42-годишен водач от Перник и реализира ПТП. Пострадали при инцидента са пътуващите в лекия автомобил „Фиат“ мъж на 41 години от Перник, който е с фрактура на мишнична кост на дясна ръка и жена на 38 години също от Перник, която е с фрактура на раменна кост.

На 21.08.2017г. около 6:45 часа на пътя между с.Струмяни и гр.Сандански е станало ПТП, при което при челен сблъсък между микробус „Ивеко“ и лек автомобил „Фиат“ са пострадали жена, пътуваща в микробуса и водачът на лекия автомобил „Феат“ и негов спътник. Лицата са транспортирани за оказване на медицинска помощ По първоначална информация пострадалите са без опасност за живота.

- Бързи производства за извършено престъпление по чл.343Б, ал.3 от НК са образувани срещу следните водачи на ППС:
На 18.08.2017г. около 14:50 часа по ул.“Свобода“ в Петрич, С.П. /27г./ от Петрич е управлявал лек автомобил „Мерцедес“ след употреба на наркотични вещества.

На 20.08.2017г. около 11:12 часа по ул.“Георги Урумов“ в Петрич, Г.Я. /29г./ от Петрич е управлявал лек автомобил „Ауди“ след употреба на наркотични вещества.

На 20.08.2017г. около 23:06 часа по ул.“Рокфелер“ в Петрич, Н.Н./25г./ от гр.Петрич е управлявал лек автомобил „БМВ“ след употреба на наркотични вещества.

- Бързи производства за извършено престъпление по чл.343Б, ал.1 от НК са образувани срещу следните водачи на ППС:
На 19.08.2017г. около 15:50 часа в с.Огняново, общ.Гърмен, С.П. /64г./ от с.Балдево, общ.Гърмен, е управлявал лек автомобил „Опел Корса“ с наличие на 1,90 промила алкохол в издишания въздух.

- Около 22:45 часа на 19.08.2017г. в с.Катунци, общ.Сандански, М.А. /31г./ от с.Катунци, е управлявал нерегистриран по надлежния ред лек автомобил  „Мерцедес“. По случая е образувано бързо производство.
- В РУ-Петрич е получен сигнал от 79-годишна жена от Петрич за това, че на 19.08.2017г. е получила телефонно обаждане от мъж, който се представил за полицейски служител и въвеждайки я в заблуждение, че е необходимо нейното съдействие за залавяне на телефонни измамници и поискал парична сума. Потърпевшата е оставила сумите от около 1 100 лева и около 300 долара на външната страна на входната врата на жилището си. По случая е образувано досъдебно производство.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.  

При провеждането на полицейски операции, органите на МВР разполагат със собствени средства и няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.

За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов