Избрани Новини

Кукерската група на Горната махала в Брежани сътвори нечуван празник

Почерпиха за здраве стотиците, които се бяха събрали на общата трапеза

Горната махала в село Брежани също направи своя кукерски празник, съобщиха от пресцентъра на Община Симитли. Всичко необходимо  приготвиха организаторите, за да почерпят за здраве стотиците, които се бяха събрали на обща трапеза.

Оркестър с жива музика не спираше да изпълнява музикалните желания на всички присъстващи и вдигаше градуса на настроението. Брежанските кукери са единствените, които правят своите костюми от горски лишеи и мъхове и с това привличат погледите на всички фестивали и празници, на които взимат участие. Брежанци са едни от най-игривите в община Симитли, миналата вечер, те показаха какво е да направиш най-дългото и голямо хоро. Най-тежкото македонско хоро играха бабугерите на Брежани, а събралите се над 1000 човека не спираха да се веселят.

Гости от Перник, Симитли и много други населени места бяха дошли, за да уважат празнуващите. Кметът Апостолов и Владимир Христов вдигнаха наздравици заедно с кмета на село Брежани Благой Стефанов. Няколко-минутна заря озари небето точно в полунощ и направи празника запомнящ се за всички.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов