Веселба имаше в Полена

Кукерите започнаха подготовка за Сурва

Площадът на село Полена едва събра кукерите, техни съседи и приятели, гости от всякъде. Кукерската група „Център“ даде курбан и подсказа, че започват подготовката за новата Сурва. Кметът на селото Веселин Топузов е ръководител на групата. Той бе и основен организатор на празника, но с много врени помощници. Подредиха дълги трапези, отрупани с гощавки. Стотици се събраха на площада в селото, за да похапнат вкусен курбан и да се повеселят.

Кукерската група „Център“ на село Полена, гостите и приятелите на кукерството изпълниха целия площад. Там бяха поканени всички жители на селото, за да може да има още един голям празник за всички жители. След веселбата кукерите започват да се подготвят за следващата Сурва, да правят големите костюми и оригиналните маски.

Голямото кукерско хоро поведоха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, председателят на общински съвет Симитли Владимир Христов, кметът на село Полена Веселин Топузов, кметът на Сушица Георги Митрев. Най-малките кукерчета от Полена не спираха да помагат и да празнуват по своему. Грижата за ритъма на веселбата бе поверена на оркестъра на Панчо Иванов, съобщават от Община Симитли.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"