Избрани Новини

Стотици спортисти от страната използват спортната база в Разложко

Перфектни са условията за спорт и туризъм в региона

Стотици спортисти от цялата страна са използвали през последните години спортните и туристически ресурси на община Разлог. Перфектните условия за спорт и туризъм в региона са предпоставка за големия интерес на клубове от различни видове спорт. В момента в с. Годлево своя летен лагер провеждат 110 футболисти от ФК „Олимпия“, София. Спортистите са от две възрастови групи 7-10 години и 10-13 години.
„Добрата спортна инфраструктура е много важна. Инвестициите и труда от Община Разлог вече дават резултат, а това е добре за туризма и развитието на спорта“ - каза кметът инж. Красимир Герчев. Все повече спортисти и от чужбина използват условията и добрата спортна база за тренировките си", констатира инж. Герчев.
ФК „Олимпия“ провежда своя лагер в с. Годлево за трета поредна година. Поради големия брой деца се налага ползването на няколко хотела. Треньорът Иван Стоилов споделя, че теренът на стадиона е перфектен, а хотелите предлагат много добри условия, което утвърждава региона като спортен и туристически център. „В София няма толкова добър терен. Това ни накара да потърсим друго място. Изключително сме доволни от стадиона в с. Годлево, добрите условия в хотелите, красотата и спокойствието в региона“-казва още Иван Стоилов. Допълнителен стимул за децата са и походите в планината и допира до хората и културата на китното населено място. Отборът вече е имал контроли с тимовете на Благоевград, Разлог и Банско. След лагера започва първенството на Футболния съюз, а първото участие ще бъде на турнира в Златоград.
За поредна година в с. Годлево на лагер са и националите по ски бягане-юноши. Българската федерация по ски ползва легловата и спортна база повече от десет години.
Кметът на с. Годлево Величка Алуминова признава, че на моменти не достига легловата база. Въпреки това е открито решение на въпроса, като лагерите биват провеждани на няколко смени.
Община Разлог влага инвестиции за модернизирането на спортните съоръжения, които в съчетание с добрите хотели, красивата природа и богатата култура обособяват региона като желан и предпочитан. По проект „Подобряване достъпа на населението на община Разлог до спортни и свързаните със свободното време и отдих услуги”, Програма за развитие на селските райони 2007-2013г. е реновиран и реконструиран стадиона в Разлог, изграден е Спортен комплекс в с. Годлево, община Разлог, изградена е многофункционална спортна площадка за футбол на малки врати и тенис на корт в с. Баня. Освен това са изградени и много спортни площадки и съоръжения в Разлог и всички населени места в общината.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)