Избрани Новини

Градоначалникът на Банско се срещна с посланикa на Франция в България

Мисия Банско

11-08-2017, 19:31

Снимка:

Община Банско

Автор:

blagoevgrаdutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Георги Икономов изслуша проблемите на Добринище

Обсъдиха развитието на Банско

Негово превъзходителство посланикът на Република Франция в България господин Ерик Льобедел, бе гост на кмета на Банско Георги Икономов. Френският дипломат е в града за юбилейното издание на Международния джаз фестивал.
Двамата разговаряха за развитието на града през последните години, утвърждаването му като ски център и предпочитано място за почивка не само през активния зимен сезон, но и през летния сезон. "Заложихме на различни летни фестивални формати, които да развият летния ни сезон и да обогатят палитрата от варианти за лятна почивка в планината. И успяхме да постигнем една много добра посещаемост през топлите месеци", поясни Икономов по време на разговора.
Негово Превъзходителство г-н Льобедел сподели с кмета, че през изминалата вечер е бил сред публиката на фестивала, специално за да чуе известния френски джаз пианист с български корени – Марио Станчев. Посланикът заяви, че е имал възможността лично да се запознае с бележития изпълнител и да разговарят за бъдещо негово участие в тържествата по случай националния празник на Франция.
По време на фестивалната вечер, градоначалникът Георги Икономов удостои с почетния знак на кмета на община Банско г-н Марио Станчев, един от най-популярните джаз музиканти във Франция, за цялостния му принос за утвърждаването на името на град Банско като международен център на джаз културата със своето участие в 20-то юбилейно издание на Международния джаз фестивал Банско и във връзка с предстоящото му навършване на 70 годишен житейски юбилей през 2018 г.
“Trio inédit”, Марио Станчев, Стоян Янкулов – Стунджи и специалният френски гост Лоран Блументал изпълниха сюита от четири части, доставяйки наслада за сетивата на многобройната публика.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов