Избрани Новини

Предадоха на съд мъж, задигнал от свой съгражданин току-що получен кредит

Крими

09-08-2017, 09:30

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Районна прокуратура-Елена внесе в съда обвинителен акт срещу 44-годишен мъж за извършен грабеж.

Обвинението срещу Христо Х. е за това, че на 14.03.2017г. в гр. Елена отнел чужди движими вещи - парична сума в размер на 80 лв., от владението на собственика с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила (нанесъл удари с юмрук по главата и ритници по тялото на Х. Х.) – престъпление по чл. 198 ал. 1 от НК.

Обвиняемият е осъждан, безработен  и няма постоянни доходи.

На 14.03.2017 г. пострадалият взел кредит 100 лв. от частно дружество и отишъл в заведение със свой познат, където към тях се присъединил и обвиняемия. Пострадалият  го почерпил една ракия и в разговор споменал за взетия заем. След като обвиняемият изпил ракията си  тръгнал от заведението.  По-късно, същата вечер пострадалият  и обвиняемият се засекли в друго заведение в града, но били в различни компании. В един момент обвиняемият се обърнал към пострадалия и му поискал на заем два-три лева, но той не му отговорил. Няколко минути след като пострадалият мъж напуснал заведението, след него тръгнал и обвиняемият.

На около 100 м от заведението обвиняемият го настигнал, приближил се  и  го ударил   изотзад в лицето. В резултат на удара мъжът  паднал на земята, а Христо Х. му нанесъл няколко ритника в гърдите, навел се над него, бръкнал в левият му джоб, извадил  портфейла му и от там взел 80 лв. след което си тръгнал.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов