Избрани Новини

Катастрофи, кражби и пияни шофьори съпътстваха благоевградските полицаи през уикенда

Хванаха трима с канабис и хероин

ОД на МВР - Благоевград отново имаше напрегнати дни. Ето произшествията през почивните дни:

От полицейски служители на ОДМВР-Благоевград е проведена акция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества, при която е констатирано следното:
На 04.08.2017г. около 10:30 часа е извършена проверка на частен дом в Петрич, обитаван от Г.С. /25г./ от Петрич, при която е намерена и иззета около 0,5 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис. Образувано е досъдебно производство.

На 4.08.2017г. около 10:00 часа, на паркинг пред магазин от голяма търговска верига в Петрич, е извършена проверка на М.Ч. /35г./ от с.Кулата, общ.Петрич. В хода на проверката в лицето е намерен и иззет найлонов плик, съдържащ около 0,6 грама хероин. По случая е образувано досъдебно производство.

На 5.08.2017г. около 22:20 часа по пътя от гр.Сандански към с.Поленица, от полицейски служители на РУ-Сандански е извършена проверка на лек автомобил „Хонда Сивик“, управляван от И.С. /30г./ от Перник. В автомобила е намерена и иззета около 0,12 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис. И.С. е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Уведомена е РП-Сандански.

Около 10:20 часа на 6.08.2017г. в с.Абланица, от полицейски служители на РУ-Гоце Делчев е извършена проверка на къща, обитавана от С.Ч. /62г./ от с.Абланица, при която е намерен и иззет найлонов плик, съдържащ около 50,9 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на извършена около 11:00 часа на 4.08.2017г. на ул.“Стефан Стамболов“ в гр.Сандански  проверка на лек автомобил „Рено Клио“, управляван от Б.И. /56г./ от с.Поленица, общ.Сандански от полицейски служители на РУ-Сандански, са намерени и иззети около 228 литра етилов алкохол без задължителен бандеролен знак. За случая е уведомена РП-Сандански. Работата продължава.
В 01 РУ-Благоевград, около 03:35 часа на 7.08.2017г., е получен сигнал за извършена около 03:20 часа на същата дата кражба на около 2 литра двигателно масло от щанд в бензиностанция, намираща се в Благоевград. След незабавно проведени издирвателни мероприятия от полицейски служители на 01 РУ-Благоевград е задържан извършителят на деянието Е.Р. /35г./ от Благоевград.
На територията на област Благоевград са станали следните ПТП:
На 4.08.2017г. около 13:15 часа на ПП1 Е-79 в района на гр.Кресна е станало ПТП, при което лек автомобил с неустановени марка и водач, движейки се в посока към София, при  изпреварване навлиза в лентата за насрещно движение и отнема предимството на движещ се по нея лек автомобил „Фолксваген Голф“ с 27-годишна водачка от с.Дамяница, общ.Сандански. За да избегне челен удар, лекият автомобил „Фолксваген Голф“ завива рязко вляво и се преобръща извън пътното платно. При инцидента, с натъртване в областта на десен крак и гърдите, е пострадала водачката на лекия автомобил „Фолксваген Голф“, която е настанена за лечение в МБАЛ-Сандански. Работата по случая продължава.

На 5.08.2017г. около 13:25 часа в РУ-Сандански е получен сигнал от приемен блок на МБАЛ-Сандански за постъпило лице, което е пострадало при ПТП. От пристигналите на място полицейски служители на РУ-Сандански е установено, че пострадалият е 51-годишен мъж от с.Хърсово, общ.Сандански. Окол 01:00 часа на същата дата по пътя между с.Хърсово и с.Баня пострадалият  управлявал мотоциклет „Кимко“ с несъобразена с пътните условия скорост, като на десен завой е паднал вдясно от пътното платно, при което водачът е пострадал с фрактура на дясната ключица. След извършен медицински преглед същият е освободен за домашно лечение.

На 5.08.2017г. около 22:28 часа е получен сигнал, че в местността „Пещерата“, землище на с.Влахи, общ.Кресна, на горски път от хижа “Загаза“ към гр.Кресна, лек автомобил „Фолксваген Голф“ с 28-годишен водач от гр.Кресна, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на ляв завой излиза вдясно от пътя и пада в крайпътно дере. В резултат на инцидента са пострадали водачът на автомобила, който е с фрактура на черепа, фрактура на долна челюст и мозъчен оток, 31-годишен мъж от гр.Кресна, който е с фрактура на черепа, комоцио и охлузни рани, 26-годишен мъж от гр.Кресна, който е с четири счупени ребра и наранен бял дроб, 28-годишен мъж от гр.Кресна, който е с пневмоторакс и четири счупени ребра и 25-годишен мъж от гр.Кресна, който е с фрактура на ляв крак и счупени израстъци на гръбначни прешлени. Пострадалите са настанени за лечение в МБАЛ-Благоевград.

Бързи производства за извършено престъпление по чл.345, ал.2 от НК са образувани срещу следните водачи на ППС:
На 5.08.2017г. около 15:00 часа по ул.“Ал.Стамболийски“ в гр.Гоце Делчев, Г.К. /40г./ от гр.Гоце Делчев е управлявал мотоциклет, който не е регистриран по надлежния ред.

На 5.08.2017г. около 20:50 часа по пътя между с.Падеш и с.Лешко неправоспособният за категорията водач Е.У. /38г./ от Благоевград е управлявал мотоциклет, който не е регистриран по надлежния ред.

В хода на извършена около 03:20 часа на 05.08.2017г. на ул.“Стара планина“ в гр.Гоце Делчев, проверка на лек автомобил „Рено Лагуна“, управляван от К.П. /18г./ от гр.Гоце Делчев, от полицейски служители на РУ-Гоце Делчев е установено, че същият е шофирал с наличие на 1,29 промила алкохол в издишания въздух. Образувано е бързо производство.
Бързо производство за извършено престъпление по чл. 343В, ал.2 от НК е образувано срещу Я.П. /41г./ от с.Изгрев, общ.Благоевград. Около 09:40 часа на 4.08.2017г. по ул.“Цар Иван Шишман“ в Благоевград, същият е управлявал лек автомобил „Мазда“ без свидетелство за управление на МПС.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов