Избрани Новини

Започна "Огънят на Орфей" в Разлог

Мисия Разлог

07-08-2017, 15:07

Снимка:

Община Разлог

Автор:

blagoevgrаdutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Международна лятна академия за изкуство "Огънят на Орфей" започва в Разлог

Лятната академия ще приключи на 20 август

Град Разлог отново е домакин на изявите на талантливи музиканти и художници и техните ръководители. В продължение на две седмици градът ще бъде център на изкуството, а духът на красотата и таланта ще витае навсякъде.
На 6 август стартираха курсовете по китара, оперно и поп-джаз пеене, народно пеене и др. Курсовете се водят от имена като д-р Бинка Добрева, доц. Стела Митева-Динкова, проф. Георг Баич, проф. Йоргос Панецос, проф. Михаил Петухов, Иван Арабаджиев, Мичо Димитров и др. Директор на Международната лятна академия „Огънят на Орфей“ е г-жа Евгения Тагарева.
На 10 август започват и концертите, като първият ще бъде по класическа китара. Началото е от 18.30 ч. на импровизирана сцена в Централния градски парк на Разлог. На 12 август от 19.30 ч. ще се проведе концертът по фолклор, на 13 август от 18.30 ч. вокален поп-джаз концерт.
Лятната академия ще приключи на 20 август, като закриването ще бъде с концерт и много изненади за публиката. Организатори на събитието са Фондация „Огънят на Орфей“, Община Разлог и НЧ „15.09.1903-1909“, с подкрепата на Министерството на културата.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)