Избрани Новини

Даниела Савеклиева почете паметта на загиналите в Илинденската епопея

Положи цветя в знак на признателност пред паметника на Гоце Делчев в Благоевград

С тържествена церемония в Благоевград бе почетена 114-ата годишнина  от Илинденско-Преображенското въстание. Народният представител от ГЕРБ и областен координатор на партията Даниела Савеклиева положи цветя в знак на признателност пред паметника на Гоце Делчев. Пред подвига на загиналите се поклониха и представители на общинската администрация, държавни и образователни институции, граждани.
„Събитията от Илинденско-Преображенската епопея имат огромно значение и са от изключинтелна важност за хората от нашия край, защото преди 114 години нашите сънародници показаха с делата си стремежа за свобода, стремежа за обединение. Илинденци и преображенци, взеха съдбата в собствените си ръце и с жертвоготовност и вяра поднесоха живота си пред олтара на родината и свободата.
Важно е да помним героите, да се прекланяме пред всички знайни и незнайни мъже и жени, дали живота си за свободата на Отечеството. В моменти на безпътица да черпим сили от тяхната несломима вяра, да имаме тяхната сила и дух! Да помним, че само когато сме обединени, сме силни! Да помним и да продължим да доказваме пред целия свят, че българинът е достоен – достоен за уважение, достоен за свободата си”, коментира народният представител Даниела Савеклиева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов