Избрани Новини

Кюстендил отбелязва 114 години от Илинденско-Преображенското въстание

Ще има празничен концерт с участието на Христо Косашки

Днес Община Кюстендил тържествено ще отбележи 114 години от Илинденско-Преображенското въстание. Програмата:
• 11:00 ч. – Паметникът на Тодор Александров
Поднасяне на венци и цветя
• 19:30 ч. – Площад „Велбъжд”, Арката
Празничен концерт с участието на Христо Косашки

Христо Косашки е притежател на уникален глас, певец от най-младата генерация народни изпълнители. Определят го и като приемник на едно от легендарните имена в българската народна музика – Борис Машалов. Завършва Музикална педагогика. От 2001 до 2006 година е солист в ансамбъл “Пирин” – Благоевград. Силното влияние на македонската песен го води към участие на фестивала “Македония фолк” в Благоевград през 2007 година, където печели наградата на публиката с “Песен за цар Самуил”. Година по-късно е носител на Голямата награда на фестивала с песента “Герой”. В юбилейното издание на “Пирин Фолк” през 2012 година, Христо Косашки печели Първа награда за изпълнител.

Христо Косашки изгражда разнообразен репертоар от песни, интерпретирани с модерните средства за музициране и в същото време запазили своята автентичност и дух. На своите концерти Христо Косашки предлага песни от всички фолклорни области, като особено богат е репортоарът му от северняшки и македонски песни.

В концерта участват и:

Masters of the Dance – Майсторите на Танца

Танцова формация Masters of the Dance – Майсторите на танца е създадена през 2005 година от талантливия хореограф и режисьор Красимир Димитров. Групата разполага с богат и колоритен репертоар както от традиционни български танци от различните етнографски области на България, така и със стилизиран и модернизиран фолклор с акробатични елементи, както и с интернационални танци на народите.

За 11 годишното си съществуване формацията е изнесла повече от 1000 концерта на местна и международна сцена. В България групата се разпознава като формация от високо ниво, която изнася представления пред дипломати, президенти, чуждестранни делегации, по случай национални и регионални празници и всякакъв тип официални събития.

Майсторите на танца имат редица изяви в големи международни фестивали, карнавали и форуми в различни държави като Китай, Германия, Белгия, Франция, Италия, Дания, Русия, Гърция, Унгария, Словения, Сърбия, Турция, Кипър, Черна Гора, Албания, Грузия и други.

През 2011 година групата се завръща със специална награда от най-големия международен карнавал в Северна Европа – гр. Алборг, Дания. През 2015 година групата отново взема участие в същия карнавал и отново се завръща с награда. През 2012, 2015 и 2016 година Майсторите на танца получават 3 златни медала от Федерацията на европейските карнавални градове за цялостна организация и откриване на Международния фестивал на маскарадните Иигри в Перник. През 2017 година откриването на 26-тия МФМИ “Сурва”, отново дело на Красимир Димитров и Masters of the Dance се определя като спектакъл от световна величина. През 2012 година групата изнася концерти във Франция пред френската армия и представителите на хранително-вкусовата промишленост, също така групата е и главната атракция от откриването на световното състезания с яхти във Франция. Групата е избрана сред танцови състави от цяла България да вземе участие в най-големия международен фестивал в Китай. През октомври 2015 майсторите пътуват за Шанхай, където представят блестящо България на 9-тия международен фестивал за фолклорни изкуства в Шанхай.

Masters of the Dance – Майсторите на танца представят по един нов и уникален начин магията на танцовото изкуство, преплитайки традиция и новаторство с единствена цел – да доставят неповторима емоция и грандиозно изживяване на своите зрители!




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов