Избрани Новини

ПСС: Пострадалият турист в Пирин е в стабилно състояние

Той е със счупен крак и тежка гръдна травма

Вчера (31.07.2017г.) бе проведена успешна спасителна акция в района на Тевно езеро, информират от ПСС-Сандански.

Сигналът за инцидента бе подаден около 15:30 часа в централата на Планинска спасителна служба от жена, която чула викове за помощ в района на Тевното езеро. Към 15:50 часа бе подаден сигнал към ПСС отряд Сандански за организиране на спасителна акция. Бяха вдигнати и колегите от отряд Банско. За евакуацията на пострадалия бяха вдигнати на крак 30 спасители.
Нашият отряд се организира и тръгна от Сандански в 16:30 часа. В 18:00 отряда бе на Бански гроб с готовност за тръгване към Тевно езеро, когато засякохме сигнал по радиостанцията от отряд Банско, които имаха връзка с централата, тъй като от нашата страна няма сигнал на телефоните. Те казаха,  че се очаква излитане на хеликоптер към мястото на инцидента, тъй като пострадалият е със сериозни травми и мястото на инцидента е трудно достъпно.
След като се разбра, че хеликоптерът вече отива към мястото, беше дадено нареждане за изчакване на място.
Около 18:40 часа се получи сигнал, че хеликоптерът е зависнал над мястото и спуска спасител при пострадалия, който да му окаже помощ и имобилизация. Около 19:10 беше даден отбой на двата отряда Сандански и Банско, тъй като пострадалият беше вече в хеликоптера. Малко преди 20 часа пострадалият бе транспортиран до София, където бе настанен в болница и премина преглед със скенер, който установи фрактура на подбедрица и три счупени ребра. Така операцията бе обяване за успешна и приключи.
Мъжът е на 62 години.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов