Избрани Новини

След 5 000 км по пътищата в Европа френски пътешественик споделя: Кресненското дефиле е най-опасният участък

Много е тясно, няма пространство, споделя Яник лью Пленер

Френцузин досега е изминал 5 хиляди километра с велосипеда си из цяла Европа. В момента е в България и екип на БНТ го настигна в Кресненското дефиле. Според Яник това е най-опасният участък, в който е попадал с колелото. Ето историята на френския пътешественик:

5 хиляди километра по-рано, през април, Яник бил в родния си дом в региона Нормандия, в Северозападна Франция. Оттам с велосипеда си за 90 евро тръгва за голямото пътуване. В България вече всичко му е износено и окъсано.

Яник лью Пленер:
Веднъж да стигна до Пловдив и ще си купя обувки, гума, ръкавици, верига. Имам си резервни части, когато се наложи.

Яник кара бавно и снима всичко, което му хареса. В България е впечатлен от природата. Но в Кресненското дефиле Яник събира не особено приятни впечатления.

Яник лью Пленер:
Ужасно е тук, много е опасно, минавал съм и през други места. Много е тясно, няма пространство...

Яник казва, че на велосипеда си страх е изпитвал на много малко места, но Кресненското дефиле е едно от тях. Уплашен, но не от автомобили, е бил в Южна Америка по време на едно от предишните си приключения.

Яник лью Пленер:
Когато минавах през Колумбия, Бразилия, Мексико, там трябваше да съм наистина нащрек. Ако отиваш на място като Никарагуа, Сан Салвадор, там трябва да си наистина винаги много-много внимателен, защото стават много престъпления.

Приключенецът казва, че спи под звездите на палатка. Не знае кога ще се прибере у дома. Планира да включи България и в някое от следващите си пътешествия. Категоричен е обаче, че ще заобиколи Кресненското дефиле.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов