Избрани Новини

Стотици деца посетиха летните школи в Банско (снимки)

4 кръжока ангажираха вниманието на най-малките

Община Банско за поредна година подари на стотици деца безплатни занимания, реализирайки четири школи в разгара на лятната им ваканция. Повече от месец, над 500 деца, напътствани от професионални инструктори, се учиха да плуват и усъвършенстват уменията си във вода в басейните на хотел „Регнум” в Банско и базата на минерален плаж - гр. Добринище. Всички участници получиха грамоти за успешно завършване на плувно лято 2017.

Организираните от община Банско школи по плуване, музика, изобразително изкуство и детска полицейска академия се радваха на голяма посещаемост от възпитаниците на учебните заведения, детските градини и потребителите на Дневен център „Здравец”.

В кабинета по музика в НУ „Св. Паисий Хилендарски” Марин Бърдарев даваше ценни уроци по фолклорно пеене и струнни инструменти. Младият учител и музикант от Банско готви поредния концерт, в който ще вземат  участие и деца от школата по музика.

Школата по изобразително и приложно изкуство откри талантливи деца, които с лекота преобразяваха белия лист, вдъхвайки му живот чрез въображението си и сръчните детски ръце.

В детската полицейска академия децата се запознаха с работата на полицаите. На малките следователи и полицаи от Банско беше направена демонстрация по снемане на пръстови отпечатъци. Показани бяха и помощните средства използвани от служителите на реда. Децата научиха правилата за лична безопасност и движение по пътищата. Придобиха основни знания за даване на първа помощ при необходимост и как да сигнализират на тел. 112.

„Рекапитулацията показва, че школите се оказаха едно от най-предпочитаните занимания за децата на Банско и Добринище през горещите летни дни. Освен забавление и придобиване на нови умения, включилите се деца запазват и поддържат своите навици да бъдат организирани и ангажирани през най-дългата ваканция. Отделихме над 15 000 лева от общинския бюджет, за да осъществим програмата, заложена да бъде напълно безплатна за децата. Интересът към школите, както и изискванията от страна на родителите нараства с всяка изминала година и ние се стремим да удовлетворим обществените очаквания” заяви кмета Георги Икономов по повод финала на лятната образователна програма за деца.




Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)