Избрани Новини

Преобразяват площада в най-голямото гоцеделчевско село

До средата на септември всичко трябва да е готово

Усилен ремонт тече в момента на площада в най-голямото гоцеделчевското село Брезница, информира kmeta.bg. Жегите не спират работата, защото до средата на септември всичко трябва да е готово. Местните хора ще отдъхват на изцяло обновен площад.

„Човек, който е идвал в селото ни преди, няма да може да познае, че това е същият площад. Няма нищо общо визията му преди и след ремонта. Вече е направен фонтанът, остава само да се облицова, прави се нова и голяма сцена, вдигат се укрепващи стени, монтира се нова чешма. Парковото осветление пък ще е икономично, с LED-лампи, озеленяването на площада, който е на площ от 2 декара, е уникално, ще има нови пейки и беседки”, похвали се кметът на село Брезница  Иса Сакали.

Пълната промяна на селския площад ще се случи благодарение на проект по Трансгранично сътрудничество България-Македония. Партньори са община Гоце Делчев и македонската община Пехчево. За ремонта са осигурени 202 000 лева. „Цялото село се радва, тъй като тук по всяка време е пълно с народ – деца и възрастни обичат да прекарват свободното си време на мегдана”, каза кметът на Брезница, където живеят 3800 души.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)