Избрани Новини

Театрална школа разнообразява лятото на кюстендилските деца

Новините

26-07-2017, 13:16

Снимка:

БНТ

Автор:

blagoevgrdutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Деца се учат да творят цяло лято

Репетициите ще продължат до 11 август

Повече от 80 деца на възраст между 6 и 15 години посещават безплатната театрална школа на Обединен детски комплекс в Кюстендил, която е открита преди осем години от актрисата Ани Кръстева. На Международния детски фестивал "Млади таланти - 2017”, организиран от Национален дворец на децата и Министерството на образованието и науката, малките театрали бяха отличени с голямата награда за кукления спектакъл “Мишките“ .

Това лято младите актъори подготвят три театрални пиеси - "Рожден ден"‚ "Безплатно саниране" и "Маршрутка“. Освен че усвояват актьорските умения, децата казват, че театралната школа им помага да придобиват и други знания.

Млади актьори:

"Театърът учи на много неща: как да се държиш с хората и да бъдеш по човечен като цяло. Плюс за нас е това, че Ани ни помага да говорим правилно."

"Научих как да стоим на сцената, как да общуваме с хората, как да произнаяме правилно звуците. Носи ми много радост и е много забавно."

Ръководителят на школата Ани Кръстева, разказа че театралните занимания са едни от най-приятните за децата през лятната ваканция. Освен като актъори те се изявяват и като драматурзи и режисьори.

Ани Кръстева, ръководител на театрална школа за деца към ОДК – Кюстендил:
"Те живеят с тази мисъл, че лятото ще имат тяхно си място където ще си фантазираме, ще правим нещо, няма да блуждаем в облаците или в телефона. Уча ги на някои елементарни хитрости на сцена, а те мен - на фантазия."

Репетициите ще продължат до 11 август, когато малките театрали ще изнесат голям спектакъл пред жители и гости на Кюстендил на сцената в Обединен детски комплекс, съобщава БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов