Избрани Новини

Лятна филмомания започва в подножието на Пирин планина

Ще бъдат прожектирани 13 филма, разкриващи вълнуващи моменти от живота на десетки търсачи на силни усещания

От 26 до 29 юли Банско ще бъде задължителна спирка от лятната ваканция за стотици киномани, любители на екстремното и приключенско кино.
В дните на „Лятната филмомания под звездите” ще бъдат прожектирани 13 филма, разкриващи вълнуващи моменти от живота на десетки професионалисти, търсачи на силни усещания.
Селекцията от най-добрите филми от програмата на „Международния Банскофилмфест” ще пренесе киноманите в непознати места от цял свят. Зрителите ще имат възможността безплатно да гледат уникални кадри, заснети на едни от най-красивите, труднодостъпни места на планетата и да се пренесат до изключително интересни места – от Мадагаскар до Алеутските острови, ще се изкачат до най-високия връх в Якутия и в целия Североизточен Сибир – пик Победа, ще пътешестват нощем през лунните пейзажи на Юта до горите край тихоокеанското крайбрежие на американския Северозапад и ред други приключенски пътешествия, едно от които ще разкрие колко скъпо струва страстта към планините и това, че най-опасно е, когато човек спре да мечтае.
Прожекциите започват в 21:00 часа на площад „Никола Вапцаров“. При дъждовно време Голямата зала за НЧ „Никола Вапцаров” ще се превърне с своеобразен дом на киното.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)