Избрани Новини

Таратор от дарения раздаде кухнята за бедни в Благоевград (снимки)

Известно заведение от града приготви основното ядене

Над 100 порции раздаде тази неделя кухнята за бедни в квартал "Грамада". Инициативата, която се случва при църквата "Св. Николай Чудотворец", успя да събере 97 кисели млека за големия таратор. От тях останаха 25 кофички за следващия път.

Вчера кухнята раздаде ориз с пиле, сготвен от известно благоевградско заведение, таратор и банани и ябълки за десерт, дарени от голям дистрибутор на плодове и зеленчуци в града.

Доброволческата инициатива е събрала също и парични дарения, с които да се закупят поръчаните маси, за които вече писахме. Освен парични е имало и натурални дарения - олио, брашно, ориз и други.

Ако и Вие искате да отделите 1-2 часа от свободното си време и да се почувствате полезни, дверите на доброволческата инициатива са винаги отворени за хора, дошли да помогнат.

Повече информация как може да се включвате в доброволческите дейности, ще намерите в групата "Ако си дал на другия" и на място в Православния информационен център на Неврокопска света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград. Там винаги има кой да Ви посрещне.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов