Избрани Новини

Столична библиотека стартира кампания „Книгите идват при вас“

Животът

19-07-2017, 06:00

Снимка:

wikipedia

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Националната библиотека показва тефтерчето на Апостола

Столична библиотека стартира кампания „Книгите идват при вас“ с мобилна библиотека „Библиобус”

През последните години Столична библиотека открива нови пространства на знания и информация в културната инфраструктура на София, привлича млади читателски публики и търси модерни креативни формати на общуване с потребителите След традиционните инициативи на Столична библиотека като Зелени библиотеки, Библиотека в планината, културни прояви на открито - творчески срещи и литературни четения, най-голямата публична библиотека в страната представя пред столичани най-новия си Мобилен филиал „Библиобус”. Първата и единствена в страната мобилна библиотека „Библиобус” стартира на 19 юли 2017 г. от 12:00 ч на площад „Александър Невски“.

Кампанията на Библиобуса „Книгите идват при вас“ ще бъде открита от госпожа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община и госпожа Юлия Цинзова – директорка на Столична библиотека, на 19 юли 2017 г. от 12:00 ч.
С първите читатели ще бъде писателят Марин Бодаков.
Библиобусът разполага с над 700 тома от най-новите и интересни книги художествена, научно-популярна и детска литература от съвременни и класически български и чуждестранни автори.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов