Избрани Новини

Петрич ще се преклони пред делото и личността на Левски

Ще раздадат 180 книжки "Моята първа книга за Васил Левски” по случай 180-годишнината от рождението му

Община Петрич ще раздаде 180 книжки "Моята първа книга за Васил Левски” по случай 180-годишнината от рождението на Апостола.

В деня на годишнината, 18 юли 2017 г., Община Петрич организира редица прояви за почитане живота и делото на Васил Левски. В 9.00 ч. ще бъде открита постерна изложба, която ще покаже в 10 постера важните моменти от земния път на Апостола. Експозицията ще остане действаща до 20.30 ч. на същия ден.
В този час на градския площад в Петрич ще започне празничен спектакъл с участието на възпитаници на клуб "Родолюбие" и Младежки тетър "Маските" при Центъра за покрепа на личностно развитие - ОДК. Ще бъдат показани най-добрите творби на детското творчество - рисунки и постери , които са отличени в Общинския конкурс "Моят любим герой Левски". На видеоекран ще бъде излъчена и презентацията „Левски и свободата”, която е подготвена от Елена Таракова, ученичка в ПГИТ "Проф.д-р Асен Златаров''. Презентацията е класирана на първо място също в Общинския конкурс посветен на Апостола.  
От 21:00 ч. отново на градския площад ще се прожектира на открито за всички жители и гости на Петрич игрален филм за Апостола на свободата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов