Избрани Новини

Цачева в Плевен: Целта е една – да имаме по-бързо, по-добро, но и много справедливо правосъдие

Тя пожела на колегите адвокати, които ще се помещават в центъра, да бъдат максимално съпричастни към проблемите на гражданите

"Днешният ден увенчава усилието на няколко институции в един не малък период от време, за да стане възможен поредният десети регионален център за консултиране към адвокатски съвет в Плевен. Съвпадение или не, но точно днес отбелязваме и годишнина от международния ден на правосъдието. Когато говорим за правосъдие винаги става въпрос и за справедливост. Аз много обичам една сентенция, която ще перифразирам: Да си добър не е толкова трудно. Трудното е да си справедлив.”, каза министърът на правосъдието Цецка Цачева след като откри Регионалния център за консултиране към Адвокатската колегия в Плевен.

"Прегръщам изцяло тази инициатива, защото тя е от особено значение за наши съграждани, които са в по-уязвими групи, да могат безплатно да получават компетентна помощ от колегите от Адвокатската колегия  в Плевен. На колегите адвокати, които ще се помещават в добре оборудвания център желая да бъдат максимално отдадени и съпричастни към проблемите на гражданите, които имат нужда от тяхната компетентна правна  помощ. На останалите, които имат отношение към правосъдието-магистратите от съдебната палата, съдии и прокурори, да проявяват разбиране към високоотговорната мисия на плевенските адвокати в този регионален център.”, каза министърът на правосъдието Цецка Цачева.

"Целта е една – да имаме по-бързо, по-добро, но и много справедливо правосъдие. На добър час на центъра.”, заяви още Цачева, цитирана от пресцентъра на ПП ГЕРБ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов