Избрани Новини

Търсят се "Новатори в образованието“ 2017

Класацията показва позитивната промяна в българското образование

През юни стартира класацията „Новатори в образованието“ 2017, която има за цел да привлече общественото внимание към позитивната промяна в българското образование, напомнят от Община Сандански. Това е четвъртото поредно издание на „Новатори в образованието“, като тази година организатор е образователната организация ERP Academy. Амбицията на организаторите е да бъдат представени личностите, проектите и инициативите с най-голям принос към въвеждането на нови обучителни методи, технологични решения, както и добрия пример на истинска отдаденост към учебния процес, които променят представата ни за образование, създават нови възможности за усвояване на знания и правят ученето по-достъпно и стойностно за повече хора.
„Новатори в образованието“ 2017 включва категориите Деца, Училища, Университети, Обучения  и Благотворителност, както и награда на публиката, за която ще се борят номинираните от всички категории в официалната Фейсбук страница на класацията. Всеки желаещ може да номинира своите фаворити или свой проект, като изпрати предложение на адрес novatori@novatori.bg. Крайният срок за подаване на кандидатури е 30-ти септември, след което жури, включващо представители на образователната система, технологичния сектор, предприемаческите среди, както и журналисти с дългогодишен опит в сферата на бизнеса и образованието ще определят победителите. На специално събитие през ноември ще бъдат обявени и наградени всички победители от категориите в класацията.
Успешното позициониране на България като икономика и общество на знанието ще има ключово значение за това, дали страната ни ще е конкурентоспособна в утрешния динамичен свят, в който за броени години всеки регион на света може от изоставащ да се превърне в технологичен лидер, да привлече към себе си инвестиционните потоци и да създава добавена стойност. Класацията „Новатори в образованието“ има амбицията да провокира обществена дискусия за нуждата от промяна в сферата на образованието, която да помогне както на днешните ученици да са по-подготвени и успешни в живота, така и на обществото ни да бъде по-конкурентно и устойчиво.
Повече информация за „Новатори в образованието“ 2017 можете да откриете на адрес www.novatori.bg, както и в официалната Фейсбук страница на класацията: https://www.facebook.com/novatoribg 

„Новатори в образованието“ 2017 се осъществява със съдействието на ERP Academy, ERP.BG и AVS Agency. Партньори на класацията са Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ), Българската асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско национално радио (БНР), сп. Бизнес клуб, сп. Бизнес лейди, сп. Enterprise,  Uchi.bg, B2bmedia.bg, Pixelmedia.bg, Uspelite.bg, HiLife, Espressonews.bg и Vibes.bg.

Класиране на участниците през годините

„Новатори в образованието“ 2016, организатор: Uchi.bg

            1. Евгения Пеева, основател на “Заедно в час”
2. Светлин Наков, Софтуерен университет
3. Светозар Георгиев и Васил Терзиев, „Академия на Телерик“
„Новатори в образованието“ 2015, организатор: Uchi.bg

            1. Явор Джонев, системата Jump Math 
2. Светозар Георгиев и Васил Терзиев, „Академия на Телерик“
3. Дарин Маджаров, основател на Уча.се
„Новатори в образованието“ 2014, организатор: Uchi.bg

            1. Светлин Наков, Софтуерен университет 
2. Дарин Маджаров, основател на Уча.се
3. Евгения Пеева, основател на “Заедно в час”



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)