Избрани Новини

В Сандански представят ползите от разделното събиране

Работят по проект "Малкото е повече“

Less is more!

Проект „Малкото е повече!“ на Община Сандански е насочен към повишаване на осведомеността на гражданите по отношение на устойчивото развитие, с активното участие на младите хора.
В началото на проекта ще обучим младежи, които след това на екипен принцип, съвместно с представители на местните власти, бизнеса и медиите ще организират обществена кампания, в Сандански и региона като представят основните принципи, цели и практически дейности, свързани с устойчивото развитие и по-конкретно с ползата от разделното събиране на възобновими отпадъци.
Младежките екипи ще изготвят информационно-образователни материали, ще създадат блог за проекта, интерактивни мултимедийни презентации, флаери и листовки, онлайн фото изложба и кратък видео клип за проекта. В рамките на кампанията ще организираме атрактивни и запомнящи се публични прояви за популяризиране на основните приоритети и принципи на устойчивото развитие и ползата от разделното събиране и рециклиране на възобновимите отпадъци, ще организираме работилници за създаване на полезни предмети от отпадъци и за усвояване на техники за рисуване с естествени материали.
Очакваме, в проектните дейности да участват над 400 граждани, от всички възрасти, като посланията на кампанията ще достигнат до десетки хиляди, чрез онлайн публикации в интернет.
Проектът ще подпомогне създаването на трайни и ефективни връзки между местната власт и младежките лидери, за популяризиране и надграждане на постигнатите резултати, с активното участие на младите хора.
Партньори на Община Сандански за настоящия проект са: Сдружение „Балкански младежки фестивал „Младостта на Балканите”, ДЦ „Св. Неделя”, Сандански и ДЦ – с. Ласкарево и Булекопак АД.
Общата стойност на проекта е 5975,25 евро.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)