Ръчно изработена носия грабна очите на жури в Перник

Златен медал спечели Николина Петрова от Дома за възрастни с физически увреждания в Долно Драглище

Със златен медал бе отличена Николина Петрова от Дома за възрастни с физически увреждания в с. Долно Драглище на XI-тия Международен многожанров фестивал за хора с увреждания в Перник. Над 1 500 участници от Сърбия, Македония, Румъния и др. страни мериха сили в различни сфери. Председател на журито бе естрадната изпълнителка Мими Иванова.
За поредна година във фестивала участват потребителите от ДВФУ и Защитено жилище в с. Долно Драглище. Златната медалистка Николина Петрова е потребител в дома от 12 години. Родена е във Варна. Обича да твори в различни сфери, като за свое основно хоби определя работата с конци и игли. Освен разложки носии, Николина шие и носии от всички краища на страната, бродира гоблени, фолклорни нощници -т.н. кошули, а също така е добър кулинар и прави различни видове тестени изделия. Потребителите на дома и Защитеното жилище в с. Долно Драглище, както и персоналът и директорът на социалните институции-Лилия Алтънина, са изключително горди с постигнатия резултат, което дава стимул на всички да продължават да изработват красиви носии и фолклорни мотиви върху дрехи.
Във фестивала в Перник участие взеха още Пенка Маркова, която изпълни песен, а Танцовата формация с участието на Жечка Георгиева, Генади Григоров и Милена Лазарова бяха наградени с бронзов медал. За изработени сувенири и предмети бе връчена грамота на Дома за възрастни с физически увреждания и Защитеното жилище от организаторите на фестивала.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"