Избрани Новини

Оставиха в ареста дилър на наркотици

По искане на Окръжната прокуратура във Варна

Искането на Окръжната прокуратура във Варна за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“ на 37-годишния Илиян Ил. от Търговище за извършено престъпление по член 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс бе уважено от състав на Варненския окръжен съд, съобщават от

пресслужбата на Апелативна прокуратура - Варна.

Мъжът бе задържан на 6 юли 2017 г. на ул. „Пирин“ във Варна при специализирана полицейска операция по линия на наркоразпространението. Автомобилът на Илиян Ил. бил е спрян за проверка. При претърсване и обиск на лицето са открити 1000 таблетки амфетамин, кристално вещество и електронна везна със следи от амфетамин и марихуана.

Направените експертни справкина таблетките показали, че са висококачествен амфетамин с тегло 289,11 гр., а кристалното вещество с тегло 27,71 гр. се използва като съставка при производството на амфетамин. Претърсено е жилището на 37-годишния мъж в Търговище, откъдето полицията иззела 6 ампули метамфетамин.

При повторен оглед на автомобила на обвиняемия с куче са открити допълнителни количества таблетки и марихуана.

Илиян Ил. е обвиняем и по досъдебно производство на Районната прокуратура в Смолян, където е разследван за държане на наркотични вещества.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов