Избрани Новини

Бившият кмет на Кочериново излезе от затвора

Катин излежа присъдата си в общежитието от открит тип и при по-лек режим в Самораново

Инж. Костадин Катин, кметувал 3 мандата начело на община Кочериново, и осъден за престъпление по служба, изтърпял наказанието си и излязъл от затвора - за примерно поведение, казаха юристи.

Катин получи 4 години лишаване от свобода за това, че разрешил да отрежат 110 тополи по поречието на река Рилска в нарушение на правилата и надвишавайки правомощията си. Срещу него се водиха още 3 дела по други обвинения - за скланяне на подчинени за лъжесвителестват, за присвоени детски шкафчета, които вместо да бъдат доставени в детската ясла в Кочериново разпоредил да ги закарат в дома му,  за подпис на длъжностно лице /главния архитект на общината/ по документация по европорект. По останалите дела беше оправдян -  за тополите обаче вината му беше доказана.

Катин излежа присъдата си в общежитието от открит  тип и при по-лек режим в с. Самораново. Че е излязъл на свобода, го потвърди и сегашният градоначалник на Кочериново Иван Минков, който и през трите мандата на Катин е бил негов заместник, информира kmeta.bg.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов