Избрани Новини

Червенобрежанинът Росен Маринов стана европейски шампион по силов трибой!

Българският флаг над всички в Хелзинки, Финландия

Голям успех донесе на България 27-годишният Росен Маринов. Червенобрежанинът стана европейски шампион по силов трибой в надпреварата, провела се в Хелзинки, Финландия. 

Росен е родом от Червен бряг, но живее и тренира в Лондон. Той е нeколкократен републикански шампион в юношеските си години, както и европейски шампион в Баку през 2014 г. След тригодишна пауза в кариерата си Маринов направи страхотно завръщане, грабвайки ново злато и развявайки триумфално българското знаме за втори път извън границите на родината.  

Нашето момче се окичи със златен медал по Powerlifting (силов трибой), оставяйки основния си конкурент на 30 килограма разстояние. Важна подробност е, че седмица преди състезанието "херкулесът" от Червен бряг е боледувал и се наложило да приема антибиотик. Това обаче не му попречи да стъпи на европейския връх в Хелзинки. Друг любопитен детайл е, че Росен Маринов е финансирал участието си със собствени средства. 

Вдигнатите килограми, които донесоха златния медал, са следните: мъртва тяга - 300кг, клек - 295кг и лежанка - 190 (обща маса 785 кг).

Европейският шампион изказва специална благодарност на Христо Петров и Ицо Мусков, които му помогнаха с подготовката.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов