Избрани Новини

Започва конкурс на НП "Пирин” "През девет планини в десета”

Конкурсът цели позитивно отношение към природата и нейното опазване

Национален парк „Пирин” организира конкурс за фотография, рисунка и/или есе на тема „През девет планини в десета”, по случай честването на 55 годишнината от създаването му през месец ноември 2017г.
Конкурсът цели позитивно отношение към природата и нейното опазване.
Планината е онази магична фигура, която винаги е там някъде горе и мами въображението ни да се впуснем в едно приказно пътешествие. Връзката между човека и природата, и стремежът ни да се съизмерим с нещо толкова голямо и величествено, е естествен избор на вдъхновението за конкурса.
Ако и вие усещате тази връзка между себе си и природата, НП „Пирин” Ви кани на едно творческо предизвикателство. „Нека покажем какво означава природата за нас хората, как я виждаме и какви сме ние, когато сме там горе. Надяваме се с вашите фотографии, рисунки и есета да стигнем далеч – много далеч! Ако трябва през девет планини в десета…”, призовават организаторите на конкурса.

Условия за участие в конкурса:
• В надпреварата могат да участват всички желаещи без ограничение във възрастта.
• Фотографиите, рисунките или есетата трябва да бъдат съобразени с темата и да показват природа на територията на Национален парк „Пирин”.
• Всеки участник има право да изпрати три фотографии във формат JPG, три рисунки и едно есе.
• Краен срок: фотографиите, рисунките или есетата трябва да бъдат изпращани до 15.10.2017г. След тази дата няма да се приемат фотографии, рисунки и есета.
• Заедно с тях участникът трябва задължително да изпрати следната информация: име и фамилия, възраст, населено място, e-mail, заглавие на снимката и кратко описание къде е направена и какво изобразява.
• С изпращане на материалите участникът се съгласява те да бъдат публично споделени в интернет пространството!
• Изпращайте вашите фотографии, рисунки и/или есета на адрес: обл. Благоевград, общ. Банско, гр. Банско 2770, ул. ”България” №4 или на e-mail: pirin_np@abv.bg.
• В специално създаден албум във Фейсбук – Посетителски информационен център на Национален парк "Пирин" и на сайта на парка http://www.pirin.bg/ ще бъдат публикувани всички снимки, рисунки и есета по реда на тяхното получаване. Гласуването ще се извърши онлайн във фейсбук страницата с харесвания под всяка публикация и ще продължи до 31.10.2017г.
• Авторите на трите публикации, събрали най-много гласове ще бъдат класирани съответно на първо, второ и трето място. Организаторите уведомяват участниците с два или три продукта, че в крайната класация ще участва само този с най-много гласове. Отличените ще получат грамоти и предметни награди.

Ръководството на Национален парк „Пирин” пожелава успех на всички участници, с молба да спазват сроковете и правилата на конкурса!

Нека покажем красивата природа на нашия Пирин!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов