Избрани Новини

Вървят наказателни дела за незаконно държане на акцизни стоки

Водени са от районните прокуратури в Кюстендил, Гоце Делчев и Петрич

По незабавно производство, водено от Районна прокуратура – Кюстендил срещу македонски гражданин Д. Р., е сключено споразумение със защитника на подсъдимия, обвинен в незаконно държане на акцизни стоки – престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК.

На 21.06.2017 г., в района на с. Горна Брестница, обл. Кюстендил, подсъдимият Р. в черна найлонова чанта държал цигари без български акцизен бандерол на обща стойност 1 567,50 лв.

Съдът одобри постигнатото между страните споразумение и определи за Дарко Р. наказание „лишаване от свобода“ в размер на осем месеца с изпитателен тригодишен срок.

Същото наказание получи и подсъдимия И. П. от Кюстендил, който на 12.06.2017 г., в сутерен на къща на ул. „Рила“ в града, незаконно държал акцизни стоки без бандерол – цигари на стойност 1 881,75 лв.

Подсъдимият Р.Ж., обвинен от Районна прокуратура – Гоце Делчев в извършване на престъпление по чл. 234, ал. 1, пр. 2 от НК, се призна за виновен в това, че на 13.04.2016 г., в района на паркинга на хотел „Валентина касъл“ до с. Марчево, община Гърмен, в лек автомобил държал акцизни стоки без бандерол. Близо 31 кг ситно нарязан изсушен тютюн, годен за пушене, бил разпределен в 30 найлонови торбички. Общата му стойност възлиза на 5 792,32 лв., в това число дължимия акциз в размер на 4 708,20 лв. След одобреното от съда споразумение, той е с наложено наказание от три месеца „лишаване от свобода”, изпълнението на което се отлага за срок от три години.

Районна прокуратура – Петрич предаде на съд Д.Б., който на 29.01.2017 г., в зоната на ГКПП Златарево, в собствения си лек автомобил „Мерцедес“ държал 145 кутии различни марки цигари на обща стойност 1 074,38 лв. Предстои насрочване на делото от съда.          



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов