Отменено е бедственото положение в петте плевенски кметства

Ситуацията в Община Плевен се нормализира въпреки падналите снощи и в ранните часове на деня обилни дъждове

Със Заповед РД - 10-1129/04 юли 2017 год. кметът на Община Плевен Георг Спартански отмени   обявеното вчера частично бедствено положение на територията на населените места  Николаево, Горталово,  Къртожабене, Дисевица и Търнене, информират от местната управа.

Копия от Заповедта са изпратени на Областния управител на Област Плевен, Министъра на вътрешните работи, Директора на ОД на МВР – Плевен, Директора на РДПБЗН – Плевен , кметовете на петте кметства.

Ситуацията в Община Плевен се нормализира въпреки падналите снощи и в ранните часове на деня обилни дъждове. Нивото на язовир Николаево 5 е спаднало с над 1.5 м, няма наводнени участъци по пътя Плевен-Ловеч и той беше отворен за движение от компетентните институции сутринта.

Определена с кметска заповед е общинска комисия, която ще извърши оглед на инфраструктурни обекти в Община Плевен, засегнати от проливните дъждове. Комисията ще определи видовете необходими дейности за възстановяването им и ще изготви количествено-стойностни сметки.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен