Избрани Новини

Прокуратурата поиска условна присъда за младежа блъснал и убил жена на Зебра

Крими

04-07-2017, 07:39

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Присъдата подлежи на обжалване и протест

Окръжен съд – Пловдив призна за виновен Асен Гюрганчев в това, че на 13.04.2017 г. в гр. Пловдив на бул. „Шести септември“ при управляване на моторно превозно средство – лек автомобил марка „Тойота“ модел „РАВ4“, е нарушил правилата за движение по пътищата, а именно:
-    чл. 20 ал.2 изр. 1 от ЗДвП / Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с конкретните условия за видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие/ и
-    чл. 119 ал.1 от ЗДвП / При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре/, като е причинил по непредпазливост смъртта на Бонка Куманова, като деецът е избягал от местопроизшествието и деянието е извършено на пешеходна пътека, поради което на основание чл. 343 ал.3 б. „б“ пр.1, вр. ал.1 б. „в“ вр. чл. 342 ал.1 от НК, вр. с чл. 373 ал.2 от НПК, вр. с чл. 58а, ал.1 вр. с чл. 54 от НК го осъжда на лишаване от свобода за 2 години и 8 месеца.
На основание чл. 343 г от НК Окръжен съд – Пловдив наложи на подсъдимия Асен Гюрганчев и наказанието „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 5 гдини.
Делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие – глава XXVII, чл. 371, т.2 от НПК, след като подсъдимият призна изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт, като се съгласи да не се събират доказателства за тези факти. Очаква се младежът да получи условна присъда, но магистратите прецениха друго. Това стана, въпреки че от прокуратурата пискаха условна присъда за три гдини.
Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен срок.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов