Избрани Новини

Най-малките туристи от "Пирински стражи" изкачиха връх Свещник

Георги Шагов от IV клас изкачи Свещник със своя велосипед

Освен походът до връх Вихрен, "Пиринските стражи" осъществиха преход до вр. Свещник (1975.4 м/н.в.) с част от групата на новоприетите членове от II, III и IV клас. Не е тайна, че младите туристи обожават да предприемат походи до връх Свещник, който е емблематичен за тях. Повод да изместят по-рано изкачването на връх Свещник от предвиденото бе както желанието на най-малките участници в туристическия клуб да бъдат сред природата, така и подготовката и селектирането на тези, които ще имат възможността да изкачат връх Вихрен (2914 м) в края на месец юни, за което Blagoevgrad.utre.bg вече съобщи.

Членовете на „Пирински стражи” останаха верни на своите иновативни идеи и нестихващ борбен дух. Това бе доказано от Георги Шагов от IV клас, който изкачи Свещник със своя велосипед. Спускайки се, Георги изчакваше своите съученици и приятели, за да си направят снимки ту на „Мурата”, ту на „Дългият чучур”. Така Жоро стана единственият член на „Пирински стражи”, който е изкачил връх Свещник и слезнал от него – с велосипед.

Изненадите не спряха – малките туристи се завърнаха в Гоце Делчев два часа по-рано от предвиденото поради техния ентусиазъм и липса на умора.

Всички участници в похода се насладиха на красотата, аромата на цветя и билки, които бяха като „море от цветове и прелест”, както каза един от второкласниците.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов