Избрани Новини

Повече дървета изсъхват в Благоевград

Общината засади нови видове на ул. "Сергей Румянцев"

В резултат на дългата и тежка зима на територията на Благоевград са се появили много болни дървета. Засаждането на неподходящи дървесни видове в градската среда са другата причина за изсъхването на дървесните видове.

Станко Спасов:
"Виждам, че има тополи, които са направо за отрязване. Има много изсъхнали клонки по него. И би трябвало да се почистят.“

Експерти озеленители от община Благоевград и общинска фирма "Биострой" ежедневно правят оглед на града и прилежащите паркове. Веднъж месечно се сформира комисия, която взима решение за санитарна сеч.

Диана Стефанова, главен експерт "Еколог" в Община Благоевград:
"Тази година изсъхналите дървета са на много места. Някак си не успяваме да смогнем с отстраняването на съвсем болните и изсъхнали и със санитарната сеч."

Законодателството позволява премахването и на дървета на място, където се предвижда нова сграда. В тези случаи Общината предписва на инвеститора залесяване.

Диана Стефанова, главен експерт "Еколог" в Община Благоевград:
"Компенсаторно инвеститор е засадил на улица "Сергей Румянцев" 14 дървета. Ще бъдат засадени през есента и в зелената площ пред съда."

Община Благоевград предвижда изготвянето на план за засаждане на нови дървесни видове на цели улици в Благоевград, които да са по-подходящи за условията в градска среда, съобщава БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов