Избрани Новини

За шести път се събраха "На армане с тъпане" в Разлог

Участници от 25 групи от цялата страна се надиграваха на фестивала на традиционните хорá

Участници от 25 групи от цялата страна се надиграваха на фестивала на традиционните хорá „На армане с тъпане“. Фолклорният форум се организира за шеста поредна от Община Разлог и НЧ „15.09.1903-1909“. Директор на фестивала е доц. Георги Гаров.
Инж. Красимир Герчев, кмет на Община Разлог, поздрави участниците и публиката и изрази своята радост от това, че с всяка изминала година фестивалът се разраства, а това е знак, че фолклорът е в сърцата и душите на хората.
Инж. Венцислав Гърменов, зам.кмет по социалните дейности, връчи от името на Община Разлог подаръци на ръководителите на всички групи, които участват в мероприятието.
Официални гости на събитието, в което взеха участие групи от Бургас, Девин, София, Казанлък, Банско, Мало Конаре и др., бяха проф. д-р на науките Албена Георгиева, проф. Николай Цветков, д-р Петьо Кръстев, д-р Маргарита Кръстева.
Идеята на фестивала е да се съберат на едно място хора, които да се потопят в атмосферата на мегданското веселие от миналото. Всички хорá и танци бяха под съпровода на оркестър „Роял бенд“ от Благоевград,със солист Кинче Вълчева и ръководител Стефан Йорданов и зурнаджийска група „Манетата“,с ръководител Емил Зангов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов