Избрани Новини

Прокуратурата предаде на съд 27-годишен затворник за извършена кражба на пари

Обвиняемият изтърпява наказание "лишаване от свобода“ в Затвора Белене от май 2015 година

Районна прокуратура – Левски предаде на съд 27-годишен затворник за извършена кражба на пари.

Обвинението срещу Стефан Н. е за това, че на  03.10.2016 г., в Затвора – гр.Белене, от сграда  в „Кравекомплекс“, в условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – сумата от 70  лв., от владението на двама трактористи към ДПФЗД при Затвора – гр.Белене, без тяхно съгласие с намерението противозаконно да ги присвои - престъпление по  чл.196, ал.1, вр. чл.194, ал.1 вр. чл.29, ал.1 от НК.

Обвиняемият изтърпява наказание "лишаване от свобода" в Затвора Белене от май 2015 година. От месец август 2016 г. започнал работа на обект – кравекомплекса, намиращ се в  затвора, като задълженията му били полагане на грижи за животните.

На 03.10.2016 г. двама трактористи отишли на работа, преоблекли се и оставили дрехите в стая за преобличане.   Обвиняемият  използвал момента, че в съблекалнята няма никой и влязъл вътре. Видял закачалки, на които имало дрехи. Бръкнал в джоба на единия панталон и от портфейла влез 50 лева, след което го върнал в джоба. След това бръкнал в джоба на другия панталон извадил няколко банкноти, взел 20 лева, а останалите върнал обратно.  Около 16.00 часа, след приключване на работния ден, двамата трактористи се върнали в стаята и се преоблекли. След като излязъл от работа установили, че парите са им откраднати.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов