Избрани Новини

Започнаха летните лагери в Хаджидимовския манастир

Организира ги Неврокопската митрополия

Неврокопска епархия за 24-то поредно лято продължава своята работа с деца от епархията и страната. По-малко от два месеца след избирането си през април 1994 г. тогавашният Неврокопски митрополит Натанаил откри в Хаджидимовския манастир детско летовище. Той положи големи усилия и насочи своето внимание към децата в епархията, защото знаеше, че те са бъдещето не само на Църквата, но и на народа. От тези деца едни сега са клирици на епархията и на други епархии на БПЦ, други са съпруги на свещеници, трети са дейни миряни, първи помощници в мисията на Църквата в Югозапада. Някои от тогавашните ръководители на работата с децата в летовището и сега намират време да помагат в това дело, предават опита си на сегашните ръководители, повечето от които са някогашни летовници.

Сегашният Неврокопски митрополит Серафим продължава делото на своя духовен баща. Хаджидимовският манастир посрещна и тази година първите летовници в обновения и непрекъснато обновяващ се манастир. И тази година е планирано да се проведат няколко лагерни смени, като всяка продължава по 10 дни. ДецаТА живеят в манастира,  ограмотяват се в православната вяра, играят със своите връстници и участват в богослужебния живот на светата обител.

Разходите по провеждането на детските лагери изцяло се поемат от Неврокопска епархия, която по този начин приобщава към Църквата стотици деца всяко лято. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов