Избрани Новини

Завършва детският театрален фестивал "Талантино"

В 21.30 часа връчват наградите

Днес е последният ден от националния фестивал-преглед на детските театрални школи "Талантино", който от няколко дни се провежда в Благоевград. "Това е вече неговото пето, юбилейно издание - каза за Blagoevgrad.utre.bg неговият създател и директор на ДТ "Проф.Енчо Халачев" Бранимир Митов. - В тазгодишното издание взеха участие 18 школи и над 450 деца с 24 представления. Новото в това издание е, че разделихме театралните школи от училищните представления, създадохме нова категория само за училищни постановки. Решихме, че така е по-справедливо и няма да ощетим никого. Другото е, че ще изберем Мис и Мистър "Талантино". А тази вечер от 21.30 часа ще раздаваме награди на най-добрите. Заповядайте!"

Преди това, от 19 часа, може да се види в залата на Младежкия дом, където се играят представленията, станалата вече прочута с блестящата си реализация постановка с участието на децата от театралната школа на Бранимир Митов и Пролет Трифонова "Ер малък" "Ромео и Жулиета". Пиесата на Шекспир е поставяна през годините от тандема Митов - Трифонова с други млади актьори от школата и всеки път е различна и все по-добра. Заслужава да се види!

За любителите на театъра ще припомня, че през целия ден в Младежкия дом ще се играят пиеси от децата-участници във фестивала. Последен шанс за вас да се запознаете с бъдещите големи имена в българския, а защо не? - и в световния театър!



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)