Отличиха доброволците от "Francofolies. Благоевград“

Заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова им връчи сертификати

Над 90 доброволци, взели участие в организацията на третото издание на фестивала „Francofolies. Благоевград“, получиха сертификати, в знак на признателност за извършената дейност. Те бяха връчени от заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, която подчерта ключовата роля на учениците за организирана на мащабното събитие.
„Благодаря ви, че бяхте част от организацията на „Франкофоли. Благоевград“! Благодаря ви за отговорността и желанието, с които се включихте! За пореден път доказахте, че Благоевград има умни, талантливи и отговорни деца!“, каза заместник-кметът Христина Шопова и пожела приятно лято на всички доброволци. Тя допълни, че Община Благоевград ги очаква и през следващата година. Във връзка със сертификатите заместник- кметът Христина Шопова обясни, че те ще са едно допълнение към биографията и дипломите на участниците. На финала на срещата, която бе и началото на обратното броене до „Франкофоли.Благоевград 2018“, заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова допълни, че очакват предложения за изпълнители, както и за инициативи към съпътстващата програма. От своя страна доброволците бяха категорични, че с удоволствие ще се включат и следващата година, тъй като са останали възхитени от фестивала.
Доброволците ежегодно участват в подпомагане на организацията около фестивала „Francofolies. Благоевград“. Младежите са възпитаници на благоевградски училища. Самите те споделят, че участието им в подобни инициативи ги мотивира за продължавана на доброволческата дейност и в бъдеще.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен