Избрани Новини

В Сандански представиха идеен проект за основен ремонт в Дома на културата

Ще се ремонтира голямата зала

Кметът на община Сандански Кирил Котев с част от екипа си представи идеен проект за основен ремонт на голямата зала на Дома на културата в град Сандански.
Община Сандански предвижда да отдаде под наем големия салон за временно и възмездно ползване на инвеститор с цел осигуряване на средства за така нужния ремонт. От години залата е неизползваема през зимата и горещото лято. Не отговаря на съвременните изисквания за пожарна безопасност и достъп на инвалиди. Ръководството на община Сандански неведнъж е заявявало своята позиция и желание за справяне с този проблем и огромната необходимост на кино в града. Чрез намиране на инвеститор, който ще поеме като задължение да ремонтира салона, залата ще придобие този вид,  в който и самодейните състави, и децата на Сандански ще могат да творят в нормална обстановка.
На информационната среща бяха поканени както граждани, така и всички самодейни групи и състави в град Сандански, представители на НЧ „Отец Паисий – 1919“ и библиотеката към читалището.
Кметът Котев ясно подчерта един от мотивите си за провеждане на тази среща, а именно яснотата, която иска да внесе по темата с голям обществен интерес и желанието му да чуе всички  заинтересовани страни.
Бе представен договорът, който евентуално ще бъде сключен между община Сандански и бъдещия инвеститор, неговите права и задължения.
Категоричен отговор даде кметът Котев на едно от притесненията, изразени от самодейните състави, а именно как ще протичат концертите и представленията им, ако залата е отдадена под наем за киносалон. „С предимство и приоритет са представленията и концертите на нашите състави. Всичко ще се провежда по график, който ще се спазва стриктно. В часовите диапазони, когато има събитие на самодейци, детски градини, училища, читалища и пр. няма да има кинопрожекции и бъдещият инвеститор ще се съобразява с това“ - отговори Кирил Котев.
Срещата бе закрита с пожелание от всички наистина да има инвеститор, който за своя сметка да „вдъхне“ нов живот на Дома на културата. В момента текат дейности по енергийна ефективност в сградата на Дома на културата.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)