Избрани Новини

Малки актьори вдигнаха на крака публиката в Симитли

Вълшебните приключения на Аладин разказаха по нов начин

С невероятен успех премина премиерата на новото представление на Театралната школа към Народно читалище „Св.Климент Охридски“ Симитли, съобщиха от пресцентъра на Общината. Премиерата на  „Аладин и вълшебната лампа”  доведе стотици зрители в салона на читалището и направи голям празник за всички ценители на изкуството.

Малките актьори с нескрит ентусиазъм репетираха цяла година, за да пренесат всички в деня на премиерата си в приказния свят и да заразят публиката отново с магията на Мелпомена. Представлението започна по нестандартен начин  като актьорите излязоха от публиката и с първите минути на своята игра накараха многобройната публика да  се усмихва широко.

По много комичен и различен начин  бе разказана историята на Аладин, а децата сякаш потъркаха вълшебната лампа на смеха и забавленията. Интересната интерпретация на режисьора Бранимир Митов разказа вълшебните приключения по нов начин, който да накара малки и големи отново да се върнат в театралната зала.

Децата постигнаха изключителен успех, развълнувани и малко притеснени за втората премиера в живота си, но пък и вече уверени в таланта си.  На театралната сцена възпитаниците на Бранимир Митов и Пролет Трифонова  не усетиха кога дойде края на представлението, а публиката ги аплодираше бурно и окуражително.

Неизменно до младите, от първия ред в залата на  представлението, се наслаждаваше и кметът на община Симитли Апостол Апостолов, чиято подкрепа се усеща във всички аспекти за развитието на културата в общината. Изключително развълнуван, той поздрави младите таланти на театъра на Симитли. След края на представлението децата благодариха на своите ръководители и в знак на благодарност за неуморния труд и работа с тях подариха малки спомени от съвместната им работа.

Следващата изява на театралната школа  ще бъде на театрално-танцовия фестивал „Талантино”, който ще се проведе в Благоевград от 20-24 юни за пета поредна година. Децата на Симитли ще участват със своята постановка, търсейки нови усещания и награди, на 21-ви (сряда) от 16:00 часа в  Младежки дом – Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)