Избрани Новини

Продължава фестивалът "Русалии“ край Самуилова крепост

Животът

17-06-2017, 18:51

Снимка:

Община Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русалии кръстосаха ножове насред София (галерия)

Станчинари и франгалии размахаха саби! (галерия)

Днес са конкурсите за читалищни състави и автентична народна носия

Втори ден край Самуилова крепост продължава фестивалът "Русалии". Тази година той се провежда за първи път. Фестивалът е тридневен, утре приключва и е препоръчитено за всички, които го посещават, да са облечени в българска народна носия. По този начин организаторите се надяват новият фестивал „Русалии“ да конкурира известния фестивал на носиите в Жеравна. В събитието участват гости от 5 държави. 

Вчера вечерта фестивалът бе официално открит с тържествен водосвет. След това публиката се наслади на песните, изпълени от народните певци Гуна Иванова, Димитър Коларов, Стоян Андонов, Владислав Вълчев, Карамфил Божиков, както и на танците на ансанбъл "Гайтан" и "Огражденска четворка".

Днес е конкурсът, в който се състезават състави от българските читалища, а следобед се проведе и конкурсът за автентична народна носия. След това празникът продължи с изпълненията на танцьори и певци от България, Гърция и Македония. В 22 часа започва концерт на Володя Стоянов. 

Утре, 18-ти юни, ще бъдат наградени победителите във фестивала и ще се проведе дискусия „Що са русалиите“, а публиката ще се наслаждава на концерта на ансанбъл „Пирин“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов