Избрани Новини

Разследват за падналото скеле в Благоевград

Окръжна прокуратура – Благоевград се самосезира за извършвано саниране по Национална програма за енергийна ефективност

На 5.06.2017 г. Окръжна прокуратура – Благоевград се самосезира във връзка с данни за нарушения при санирането на сгради в града, представени в журналистическото разследване на Мариета Димитрова, публикувано на сайта Blagoevgrad-News, и дискутирано на 4.06.2017 г. в предаването „Просто Диков“ на телевизия BIT.

Към настоящия момент е възложена проверка на органите на полицията, с оглед изнесената информация и установяване на данни за извършено престъпление от общ характер. По линия на надзора за законност се осъществява проверка относно твърденията за конфликт на интереси.

Във връзка с падналото скеле на блок в Благоевград, който се санира по Национална програма за енергийна ефективност, Районна прокуратура – Благоевград е образувала досъдебно производство за престъпление по чл. 136 от НК - нарушаване на правилата за безопасни условия на труд и излагане на опасност живота или здравето на трудещите си. Местопроизшествието е било посетено от прокурор. По този случай Окръжната прокуратура е възложила проверка и по реда на надзора за законност.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)