Избрани Новини

Берово и Сандански обсъдиха туризма в двете общини

Разгледаха и възможностите за тяхното развитие

Вчера в заседателната зала на община Сандански се проведе семинар на тема „Преимущества и проблеми на туристическите продукти в община Берово и община Сандански. Възможности за тяхното развитие“. По темата бяха поканени представители на община Сандански,  община Берово, Туристически информационен център, Сдружение на ресторантьорите, хотелиерите и туроператорите в Сандански и бизнеса.

Бяха обсъдени и дебатирани, както настоящи проблеми за развитието на туризма в двете общини, така и начините и средствата за справяне с трудностите, както пред местната власт, така и пред бизнеса като цяло.

На семинара бе представен и проект с референтен № СВ006.1.21.207 и наименование „Изграждане на инфраструктура за устойчиво развитие на туризма“ по Програма „Интеррег – ИПА за трансгранично сътрудничество България – Бивша “Югославска Република Македония“ 2014-2020, ССI №2014TC16I5CB006.

По проекта, в партньорство с община Берово, Македония се предвижда  реновиране в градски парк „Свети Врач“ на скален кът с водопад, водна каскада и водни огледала, алпийски кът и пещера, скален кът с водопад до Летния театър и водни огледала пред къщичка сърничка.

За поддържане и развитие на парк „Свети Врач“, Община Сандански вече разполага с трактор с висока производителност, трактор за експлоатация и поддръжка на неравен терен, моторизиран свредел за пробиване на дупки в почвата за засаждане на дървета и растения, пръскачка за пръскане на течност и гранули (за наливане за прецизно регулиране на концентрацията на разтвора на фураж), моторни ножици, дървесен градинарски нож, косачка, предназначена за професионална употреба при косене на големи зелени площи за отстраняване на плевели и рязане на дървесни култури, машина за миене под налягане за почистване на басейни, скални образувания и открити водни пътища, моторна резачка, средства за защита на работещите – работно облекло, очила, каски, ръкавици.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов