Избрани Новини

Експертите препоръчват да внимаваме с мобилния интернет в роуминг

Имаме определен срок от 4 месеца, в който свободно може да ползваме роумингът

Роумингът отпадна официално в три държави от ЕС, а за това къде са уловките в студиото на "Още от деня" гостува изпълнителният директор на Българската национална асоциация "Активни потребители" - Богомил Николов. Той посъветва да се внимава с преноса на данни, защото там рискът е най-голям.

"Имаме определен срок от 4 месеца, в който свободно може да ползваме роумингът. След този период, ако човек учи или работи в чужбина, в 14-дневен срок трябва да покаже уверение. За гласовите обаждания и за SMS-ите няма лимит", коментира Николов в ефира на БНТ.

Специалистът разкри още, че операторите имат право да налагат ограничения за данните по определена формула. Това става, когато цената на определен MGB е по -ниска от тази, която е установена в регламента , а тя е 7.7 евро за GB.

Николов препоръча консервативно поведение, проверка на мейла, социални мрежи и внимание при използват онлайн телевизия в чужбина или навигационни системи, защото така може да се направи голям трафик. По думите му за предпочитане е използването на безплатен интернет, защото най-големите изненади могат да дойдат от мобилния интернет.

Ако операторите докажат, че търпят големи загуби, това може да се промени след година.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов