Избрани Новини

Благоевград става столица на БГ и световна музика

Очакват се меломани от Румъния, Германия, Гърция и Македония

С изключително нетърпение жители и гости на Благоевград очакват най- значимите музикални събития от българската и световна сцени. Началото на двудневен  маратон от хитове поставят звездите на българската музика с Наградите на БГ Радио. Изключителен спектакъл на ново място. Това са само част от изненадите, които започват на 16 юни от 21.00 часа в новия парк „Македония“, района на бившите казарми. Двоен празник отбелязва единственото радио само за българска музика - БГ Радио - 15 години от създаването и 5 години от провеждането на музикалните награди именно в Благоевград. Организаторите повдигат завесата за някои от изненадите -  изключително успешната песен на Евровизия “Beautiful mess” и Кристиян Костов, Саги Абитбул с хита, завладял цял свят миналото лято, Stanga. На сцената в Благоевград ще се изявят и любимите Рафи, Любо Киров, Део, Орлин Павлов, Дичо и Орлин Горанов, които са били водещи на церемонията през 15-те годишната история на най-устойчивата и престижна музикална институция в страната - Годишни музикални награди на БГ Радио. В Годишните музикални награди на БГ Радио 2017 участие ще вземат още Авеню, Б. Т. Р., VenZy, Графа, DARA, Deep Zone Project, КАФФЕ, Криско,  Миро, Михаела Филева, Михаела Маринова, Pavell & Venci Venc', Поли Генова, TITA и др. Тази година наградата „БГ вдъхновение“, която носи името на Ана Мария Тонкова и е единствената, която се избира от екипа на радиото, ще вземе Йорданка Христова.
Музикалното приключение, което се случва единствено в Благоевград, ще продължи на 17 юни с „Франкофоли. Благоевград“. Началото е от 17.30 часа отново в новия парк „Македония“. Меломаните ще имат възможност да видят на живо френската изпълнителка с най-нежния глас Имани, както и пионера на електро суинг музиката Паров Стелар заедно с неговата банда. Звездното присъствие ще допълнят македонската група „Фолтин“ и българският DJ Marten, с които започва дългоочакваният фестивал. В Благоевград ще се случат редица изненади за първи път. Част от тайните е най-новият албум на Паров Стелар, който той ще представи на „Франкофоли. Благоевград“ – „The burning spider”.
Благоевград вече е в музикално вълнение. Анкета сред жителите на града показа, че повечето благоевградчани вече очакват свои близки и приятели от страната и чужбина. Някои от участниците в проучването споделиха, че очакват гости от Румъния, Германия, разбира се, Гърция и Македония.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов