Избрани Новини

Осъдиха условно две жени, пласирали холандска дрога като турска къна

Крими

13-06-2017, 17:24

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Двете продавали в магазин за дрехи втора употреба

Условни присъди от общо 31 месеца са получили две продавачки в горнооряховски магазин за дрехи на килограм, които пласирали холандска дрога като турска къна. Присъдата е издадена, след като извършителките се признали за виновни, постигнали споразумение с Окръжна прокуратура и са съдействали за бързото протичане на производството срещу тях.

Скандалният случай доби известност, след като в края на миналата година полицията разби канал за хашиш от Холандия, като е била използвана фирмена складова база за разпределяне на дрехи втора употреба в Горна Оряховица. Базата е собственост на чужди граждани.

При извършените претърсвания на седем различни адреси, криминалистите са открили повече от 100 000 лева, но до обвинения се стигна само срещу двете продавачки, които били в схемата за разпространение на дрогата.

В хода на специализираната полицейска акция миналия ноември, претърсвания са били извършени и в жилищата на 26-годишната Мая Б. и 36-годишната Сабие А., и двете неизвестни до онзи момент на полицията. При двете смугли дами били намерени и иззети общо над 2,5 килограма хашиш. Висококачествената дрога била опакована като къна. Първоначално и двете отричали, че знаят за наличието й.

На една година и единадесет месеца условно, с три години изпитателен срок е осъдена Мая - българска гражданка, със завършен пети клас, безработна, неомъжена, с едно дете, неосъждана. Съдът я признава за виновна за това, че в периода 23.11.2016 г. до 24.11.2016 г. в гр Г. Оряховица, в условията на продължавано престъпление, съхранявала и разпространявала високорисково наркотично вещество хашиш – механично обработена марихуана.

Колежката й Сабие е получила от съда наказание осем месеца условно, с три години изпитателен срок. Споразумението е одобрено от Окръжния съд преди дни и присъдите са окончателни.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов