Избрани Новини

Трима пишман шофьори отнесоха присъди в Санданския съд

Двама карали пияни, третият - без книжка

Три месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим и глоба в размер на 1 200 лв. е наказанието на Б.В. за извършено от него престъпление по чл. 343в, ал. 2 от НК.

През нощта на 15.05.2017 г., на път Е-79 до гр. Кресна, подсъдимият шофирал лек автомобил „Опел“, въпреки че не притежавал свидетелство за управление на МПС. Деянието било извършено в едногодишен срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление на началник РУП-Гоце Делчев.

Б.В. се призна за виновен и сключи споразумение с прокурор от Районна прокуратура – Сандански, което съдът одобри.

В рамките на бързо производство, след постигнато споразумение между Района прокуратура – Сандански и защитата на гръцкия гражданин Е.Г., на подсъдимия е наложено наказание девет месеца „лишаване от свобода“, изпълнение на което е отложено за срок от три години. Около 01:30 ч. на 30.04.2017 г., на ул. „Стефан Стамболов“ в гр. Сандански, Е.Г. управлявал лек автомобил „Мерцедес“ с концентрация на алкохол в кръвта 2.03 на хиляда, установено по надлежния ред. За извършеното престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК гръцкият гражданин е лишен и от правото да управлява МПС за срок от девет месеца.

Подсъдимият С.Щ. също се призна за виновен за извършено от него на 22.05.2017 г. престъпление – управление на мотоциклет „Кимко“ след употреба на алкохол, по ул. „Борис Сарафов“ в гр. Сандански. При тестване на шофьора било установено наличие на алкохол в кръвта му, а именно 1,62 промила. Съдът одобри сключеното споразумение, с което на С.Щ. се налага наказание „лишаване от свобода“ за период от девет месеца с изпитателен тригодишен срок и глоба в размер на 200 лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов